GYIK

A Future Bakery egy olyan platform, amely összehozza a megoldásokat kereső ügyfeleket az ötletekkel rendelkező alkotókkal. Az ügyfelek így lehetőséget kapnak arra, hogy a kreatív javaslatok széles választékából csemegézzék ki a leginkább megfelelőt, az alkotók pedig jutalmat kaphatnak ötleteikért.

Alkotóknak

Nálunk izgalmas ügyfelektől kaphatnak érdekes feladatokat a kreatív emberek. A Future Bakery egyrészt bevételi forrást jelenthet az alkotóknak, másrészt pedig egyfajta szórakozást nyújt és fejleszti a fantáziát.

Azokat, akik ötleteket adnak, alkotóknak nevezzük. Alkotó lehet bárki, aki 16 éven felüli, nem szégyenlős és kitünő ötletekkel rendelkezik. Mindegy, hogy férfi vagy nő, tanuló, irodában vagy építkezésen dolgozik, az egyetlen feltétel, hogy regisztráljon oldalunkra! Az alkotók számára az oldal használata teljesen ingyenes és semmilyen anyagi kötelezettséggel nem jár.

A regisztrációnak köszönhetően könnyebbé és áttekinthetőbbé válik a Future Bakery használata, egyúttal biztosítja az ügyfelek és az alkotók jogvédelmét. A regisztráció létrejöttekor a regisztráló saját profilt kap, amelyen látja az összes beküldött ötletét. Ezen kívül lehetősége van értesítést kérni új pályázatokról.

Rövid regisztrációs űrlapunk kitöltése után rendszerünk egy megerősítő e-mailt küld a megadott címre. A levélben található linkre kattintva regisztrációdat véglegesítjük és már használhatod is az oldalt! Előfordulhat, hogy a megerősítő e-mailt a levelezőrendszered kéretlen üzenetként érzékeli, így ha nem találod azt a beérkező leveleid között, arra kérünk, ellenőrizd a “Spam” mappád tartalmát is! Amennyiben ott sem találod megerősítő levelünket, írj nekünk az info@futurebakery.hu címre!

A „Önálló“ pályázatok általános vagy kommersz céllal születnek, és a hozzájuk beküldött ötletek nem nyilvánosak. Ezeken minden alkotó saját maga, egyedül dolgozik. A beküldött ötleteket csak annak szerzője és a pályázatot kiíró ügyfél látja, a többi alkotó nem. A Future Bakery azonban még az ötlet ügyfélhez történő továbbítása előtt ellenőrzi, hogy az megfelel-e a követelményeknek.

Ezek ellentétei a “Közösségi” pályázatok. Általában nem kommersz területre fókuszálnak és a hozzájuk beküldött ötletek nyilvánosak minden tagunk számára. Többnyire nonprofit szervezetek írják ki, CSR vagy kulrutális és szociális témák tartoznak ehhez a szekcióhoz. Ezeknél a pályázatoknál közös alkotási folyamatról beszélünk, tehát a beküldött ötletek minden regisztrált tag számára elérhető. Megnézhetik és kiegészíthetik azokat, inspirálódhatnak, illetve megjegyzéseikkel továbbfejleszthetnek egy-egy általuk kedvelt javaslatot.

Igen, ötleteidet újból felhasználhatod más ügyfélnek pályázatainál, de természetesen csak annak a pályázatnak a befejezése (és a nyertes ötlet kihirdetése) után, melyhez ötletedet először beküldted.

Igen, köszönettel vesszük minden ötletedet, amely megfelel az ügyfél elvárásainak.

A szerzői jogokra vonatkozó részletes leírásunkat a „Felhasználási feltételek” menüpontban találod. A Felhasználási feltételek kialakításának köszönhetően nem fordulhat elő olyan eset, hogy az ügyfél felhasználja az ötleteidet anélkül, hogy jutalmat fizetne értük.

Amennyiben az ügyfél kiválasztja egy ötletedet és kifizeti érte a jutalmat, az összes jog az övé lesz, vagyis az ötletedet, esetleg annak egy részét felhasznáthatja, módosíthatja saját elképzelése szerint.

Miután az ügyfél kiválasztott egy ötletet, az ötlet alkotóját e-mailben vagy telefonon értesítjük.

Azokat a felhasználóinkat, akik a engedélyezték a hírlevél küldését, e-mailben értesítjük a pályázatok lezárásáról és a győztes ötletek kiválasztásáról. A nyertes ötleteket Facebook oldalunkon is közzétesszük.

Ötleteiteket megpróbáljuk olyan védelemmel kezelni, hogy ennek az esélye minimális legyen.

Sajnos nem, az ötletért járó jutalmat az ügyfél előre meghatározza.

Amennyiben az ügyfél ilyen ötletet választ, akkor a jutalmat az kapja, aki elsőnek küldte be az ötletet.

Célunk, hogy a győztes alkotó jutalmát a lehető legrövidebb időn belül megkaphassa. Amint az ügyfél kiválasztja a legjobb javaslatot, az ügyfél és a szerző között egy licensz szerződés kerül megkötésre, amelynek alapján a pénzügyi juttatás kifizetésére kerül sor.

Megbízóknak

Azokat, akik pályázatot indítanak megbízóknak vagy ügyfeleknek nevezzük. Ügyfél lehet vállalat vagy szervezet, amely ötleteket vagy megoldásokat keres és ezért jutalmat ajánl.

Olyan reklám-, média- és PR ügynökségek is indíthatnak pályázatokat, akik szeretnék kihasználni a Future Bakery felhasználói által nyújtott széleskörű alkotói kreativitást és találékonyságot.

Ügyfeleink lehetőséget kapnak arra, hogy feladatokat adjanak kreatív alkotói közösségünk számára, majd a különböző ötletek és megoldások széles skálájából válogassanak. Mivel bárki küldhet be pályázatot, ügyfeleink a kiadott feladatra a lehető legkülönbözőbb megközelítésből kaphatnak megoldást, míg jutalmat csak a kiválasztott ötletért kell fizetniük.

Frequent Bakers bárki lehet, aki gyakran szeretné használni az alkotók kreativitását. Lehet egyedi felhasználó, kisebb-nagyobb cég vagy ügynökség.

A megfelelő űrlap kitöltésével egy adminisztrátori accountot hozunk létre, amely lehetővé teszi a pályázatok kiírását és az alkotók által beküldött ötletek kezelését.

Az ügyfeleknek lehetősége van a beküldött pályázatokat olyan célcsoporttal értékeltetni, akik számára az ötletek születtek. Ügyfeleinkkel közösen kiválasztjuk az ötletek tömegéből azokat, amelyeket előnyben részesítünk, majd ezután éppen azoktól kapjuk meg a végső “jóváhagyást”, akik részére a tervezett megoldás készült.

Ha szeretnének tanácsot kérni a jutalom mértékét illetően, kérjük, lépjenek velünk kapcsolatba!

Igen, stratégiai és koncepcionális kérdésekben is készséggel állunk rendelkezésére. Konzultációért forduljon hozzánk bizalommal! Amennyiben kiválasztotta a nyertes pályázatot, örömmel segítünk megtalálni a lehető legjobb megoldást és csapatot az ötlet életre keltéséhez. Továbbá segíthetünk levezényelni, ellenőrizni és utógondozni a teljes folyamatot.